Afbeelding1

Programma Open Monumentendag 2021

Programma

De muziektent vormt die dag, van 11.00-16.00 uur, het hart van onze activiteiten. 

We beginnen om 11.00 uur met de officiële start van de uitbreiding van de ‘Vroeger en Nu’’ wandeling en de onthulling van de nieuwe plattegrond op het Willie Das Plein, door wethouder Rosalie van Rijn. 

Presentatie uitbreiding ‘Vroeger en Nu’-wandeling

In 2019 is een foto-borden-wandeling door een deel van het dorp opgezet. De praktijk leert dat de wandeling een welkome aanvulling is in de informatievoorziening over de historie van het dorp. Reden om de wandeling uit te breiden. Er komen 18 borden bij, waardoor het totaal op 52 borden komt. 

De beschrijvingen en de foto’s op de borden brengt de historie van het dorp weer tot leven. Daarnaast zijn de borden, voor meer gesproken achtergrondinformatie  uit ons archief, voorzien van een QR-code. 

Puzzeltocht

Daarna kan jong en oud in de vorm van een puzzeltocht kennismaken met de historie van het dorp. Hiermee is, zo lang de voorraad strekt, een kleine prijs te verdienen. Voor kinderen ligt er vanaf begin september een kleurplaat klaar bij Albert Heijn. Bij het inleveren van de kleurplaat, op 11 september in de muziektent, ligt er een presentje voor hun klaar. 

Daarnaast verstrekken we, vanuit een stand in de muziektent, informatie over onze activiteiten, is historisch materiaal te koop, zoals ansichtkaarten, foto’s, dvd’s en  (speciale) edities van ons tijdschrift Werinon.  

Ook hopen we die dag nieuwe leden welkom te kunnen heten. Als welkomstgeschenk krijgen nieuwe leden de recent verschenen prachtige editie van Werinon over de geschiedenis van kasteel Nederhorst. 

Nieuwsbericht delen