'Vroeger en Nu' wandeling

In 2019 heeft de Historische Kring het eerste gedeelte van ‘Vroeger en Nu’-wandeling geplaatst. U kunt deze wandeling ook online bekijken.

De praktijk leert dat de ‘Vroeger en Nu’-wandeling een welkome aanvulling is in de informatie-voorziening over de historie van het dorp. Reden om de wandeling uit te breiden en borden te plaatsen bij de overige historische gebouwen en objecten in het dorp, zoals: de molen aan het Ankeveensepad, de Goog, de Hinderdam, de Zanderijsluis, bij de plek van de voormalige buitenplaats Petersburg (foto), Sluis het Hemeltje, De oorlogsmonumenten, het Gemaal Horstermeer, het Jagthuis en de Nera. 

De voor de 1e fase van het project ingestelde werkgroep, bestaande uit: Ans Baar, Gerard Baar, Theo Cozijn, Koen Hoetmer, Teus van de Kemp, Herman Schilder en Franck van Zijl, gaat ook hiermee aan de slag. Het doel is om het project rond Monumentendag: 11 september a.s. af te ronden. 

Voor het realiseren van de uitbreiding van de borden-wandeling heeft de Kring, van de gemeente Wijdemeren, een mooie financiële bijdrage uit het Dorpsbudget ontvangen.

Lid worden

De Historische Kring organiseert voor haar leden regelmatig lezingen, presentaties, excursies en exposities, waarbij de historie van het dorp en de regio centraal staat. Verder geeft de Kring een paar keer per jaar het tijdschrift Werinon uit met informatie en artikelen over de lokale geschiedenis. 

De contributie bedraagt voor leden die in Nederhorst den Berg wonen €20,- en voor buitenleden (postadressen) €25,- per persoon per jaar.

U kunt zich als lid aanmelden door op onderstaande knop te drukken en het inschrijvingsformulier in te vullen.