kasteel-rondleiding-2

Monumentendag 2016 – Kasteel en landgoed Nederhorst open voor publiek

Unieke rondleiding door parel van Nederhorst

Op deze mooie zonnige zomerdag in september ging voor een groot aantal dorpelingen een lang gekoesterde wens in vervulling. Wie dat maar wilde mocht het voor privédoeleinden ingerichte gedeelte van Kasteel ‘De Nederhorst’ bezichtigen. Alleen al voor de rondleidingen kwam de teller op 300 bezoekers.

Na een korte inleiding over de geschiedenis van het kasteel, kregen de bezoekers gelegenheid een deel van het interieur van de bel-etage te bekijken. Elk halfuur, te beginnen om 10:00 uur, kon een groep van maximaal 15 bezoekers deelnemen aan de rondleiding. Het aantal plaatsen was beperkt. De aanmeldingen werden behandeld in volgorde van komst. 

Twee bij het Koetshuis opgestelde kramen vormden het hart van dit bijzondere gebeuren. Bij de kraam van de Historische Kring keken veel mensen geïnteresseerd, onderwijl geanimeerd pratend, naar de diavoorstelling van beelden uit het verleden en vooral naar de personen die daarop voorbij kwamen. 

Daarnaast lagen er routes klaar voor een wandeling en een puzzeltocht door het centrum van het dorp. Hiermee waren kleine prijsjes te winnen.

Die dag is ook de, door Tom Baetsen, totaal vernieuwde website van de Historische Kring officieel gepresenteerd. Al met al resulteerde dat in een tiental nieuwe leden. 

Het geheel werd doorlopend opgeluisterd met sfeervolle muziek verzorgd door: Fred Pot, Cello en Henk Bokkinga, piano. 

De door de Harmine Wolters Stichting georganiseerde openstelling van kasteel Nederhorst, in samenwerking met de Historische Kring, was een enorm succes.

Foto’s zijn gemaakt door Ton Keizer

Nieuwsbericht delen