SONY DSC

Met de jubilerende Historische Kring naar het Rijksmuseum!

Op zaterdag 19 oktober 2013 is uitgebreid stilgestaan bij het 25 jarig jubileum van de Historische Kring. Voor die dag stond er een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam op het programma. Na een kop koffie in het Sociaal Cultureel Centrum gingen de 82 leden met de dubbeldekker van Wijdemeren Tours naar Amsterdam. Daar werd het gezelschap door gidsen rondgeleid langs alle topstukken van dit fraaie museum. 

Na het bezoek aan het museum was er een receptie annex gezellig samenzijn in de Bergplaats, waar een doorlopende film draaide en foto’s waren te zien van diverse activiteiten en iedereen kon genieten van hapjes en drankjes. 

Na een woord van welkom blikte voorzitter Jaap Jansen terug op de afgelopen 25-jaar. Hij besloot zijn betoog met een speciaal woord van dank aan de jubileum-commissie, bestaande uit Ton Kuijs, An Versloot, Wil de Geus, Cor Brakenhoff en Cees Stalenhoef, voor hun tomeloze inzet om deze feestdag mogelijk te maken. 

Tijdens de receptie verschenen Thomasvaer en Pieternel   op het toneel met een ludieke sketch over de jubilerende Historische Kring. 

Mede dankzij de spontane bijdragen van een groot aantal Bergse ondernemers kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag. 

De foto’s  zijn gemaakt door Jan Leijenhorst

Nieuwsbericht delen