Afbeelding1

Film Horstermeer

Beste Leden,

Wij zijn een groep studenten die Film studeren aan de Middlesex Universiteit London. Onder de regie van Marcel Ruizendaal maken we een korte Nederlandstalige speelfilm, gebaseerd op de ervaringen van zijn grootmoeder, Ria van der Linden, tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ze woonde toen in de Horstermeer en moest samen met haar familie naar de zolder vluchten toen de Duitsers een gat in de dijk bliezen en het gebied inundeerden.

Het verhaal van de film volgt een familie die net als Marcel’s grootmoeder vast zat op hun zolder. We krijgen te zien hoe het leven op zolder eraan toeging met allerlei problemen die de inundatie met zich meebracht. De film laat de angst, spanning en vernietiging van de oorlog zien, maar vanuit het perspectief van de gewone burger. Ondanks dat de familie in de film fictief is, is alles in de film wel gebaseerd op verschillende verhalen van de mensen die het hebben meegemaakt.

Marcel’s grootouders komen allebei uit de Horstermeer, zowel Ruizendaal als Van der Linden. Ook zijn we van plan om de film gedeeltelijk in Nederhorst den Berg op te nemen. Hierdoor zouden wij heel graag de mensen van Nederhorst den Berg willen betrekken in het maken van deze film, zodat we samen een stukje historie kunnen vastleggen.

U kunt ons helpen op verschillende manieren:

  • We zijn op zoek naar ouderwetse objecten, die we als rekwisieten kunnen gebruiken in de film, zoals keukengerei, olielampen, tassen etc.
  • We zouden wat oude kleding willen bekijken ter inspiratie voor onze kostuums. 
  • We zoeken nog een kale houten zolder waar we een aantal dagen zouden kunnen filmen.

Als u iets te leen heeft of op een andere manier denkt te kunnen helpen, neem dan even contact met mij op via e-mail. Ook zamelen we geld in om dingen zoals de acteurs, locaties, en rekwisieten te kunnen financieren. Mocht u geen van deze dingen op de lijst hebben, dan kunt u ons alsnog helpen door donatie te doen, alle kleine beetjes helpen! 

U kunt op de website doneren via credit card of Paypal, of u kunt uw bijdrage overmaken naar het rekeningnummer hieronder, onder vermelding van uw naam en e-mail adres.

M. Ruizendaal

NL20 RABO 0170 4380 07 

We hopen later in het jaar de film ergens in Nederhorst den Berg te kunnen laten zien, maar natuurlijk wordt hij ook online beschikbaar. We kijken er erg naar uit om dit project tot leven te brengen!

Voor informatie is hier onze website: https://mdxcrowdfund.com/p/THMSproductions/

U kunt ons ook direct bereiken via e-mail of telefoon: 

General@thmsproductions.com

+44 7 554697327

Nieuwsbericht delen