Schrijfwedstrijd-klein

Doe mee aan de Verhalenwedstrijd. Klim in de pen: deel je belevenissen!

Inschrijving verlengd tot 1 september a.s.

In het kader van de viering van het 35-jarig jubileum van de Historische Kring staat er een verhalenwedstrijd voor jong en oud op het programma, met als thema: Wat is het verhaal van Nederhorst?  

Wie kan een spannend verhaal vertellen over Nederhorst den Berg? Wie weet meer over een meeslepende gebeurtenis in ons dorp, toen of nu? Of kun je een voorstelling maken hoe mensen in de verre toekomst leven in het dorp. Alles mag, feit of fictie, als Nederhorst maar een rol speelt in het verhaal of gedicht. Iedereen kan meedoen! Je hoeft dus echt geen journalist of schrijfwonder te zijn.

De jury is op zoek naar mooie, spannende en ontroerende verhalen, waarbij vooral gelet wordt op de originaliteit van de tekst. Er mag 1 foto of tekening aan het verhaal toegevoegd worden.

Het verhaal of gedicht mag maximaal uit 1000 woorden bestaan en kan via e-mail worden gestuurd naar ansbaar@gmail.comDe uiterste inleverdatum is verlengd tot 1 september 2023. 

Behalve de jury en de bestuursleden van de Kring kan iedereen meedoen. Maar we gaan wel uit van twee categorieën, te weten: 

  1. de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen
  2. iedereen vanaf 12 jaar. 

Er zijn per categorie een 3-tal prijzen te winnen ter waarde van € 75, € 50 en € 25.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de viering van het  jubileum op zaterdagmiddag 28 oktober a.s. in de Bergplaats.

Een selectie van de verhalen zal worden gepubliceerd in het Weekblad Wijdemeren en in ons tijdschrift Werinon. 

De jury bestaat uit Saskia Schinck, Gerard Baar, Mark Hilberts en Herman Stuijver.

De jury ziet de inzendingen met veel belangstelling tegemoet! 

 

Nieuwsbericht delen