70-jaar-bevrijding-25223-WILLIBR-KERK-beeld-70-jaar-bevrijd

5 mei 2015- Viering 70-jaar-bevrijding

In het kader van de viering van 70-jaar bevrijding heeft de Historische Kring meegewerkt aan het feestprogramma met een expositie in het Sociaal Cultureel Centrum en een wandeling met verhalen over de gebeurtenissen in de oorlog. 

Expositie 1940-1945

Na een welkomstwoord door voorzitter Jaap Jansen gaf burgemeester Martijn Smit, na een betoog over de voornaamste gebeurtenissen in ons dorp tijdens de oorlog, het officiële startsein voor de expositie met het doorknippen van een vlaggenlint. 

De expositie, samengesteld door Teus van de Kemp met de nodige assistentie van Claudette en Gerard Baar, toonde allerlei attributen, foto’s en informatie over de oorlogsjaren en de viering van de bevrijding in ons dorp. Op 5 mei trok de expositie de meeste bezoekers. 

Wandeling met oorlogsverhalen

Ondanks het regenachtige weer was er voldoende belangstelling om de wandelingen te laten doorgaan, hoewel die van 13.00 uur vanwege de regen afgebroken moest worden. Op verzoek werd deze op zaterdag 16 mei alsnog voortgezet. Tijdens  de  tocht werd verteld over wat er in de oorlog in Nederhorst den Berg allemaal is gebeurd en stilgestaan bij de plekken waar die plaatsvonden. De wandelingen onder leiding van historicus Ron Zeller vielen zeer in de smaak bij de deelnemers. Kortom de Historische Kring kan terugzien op een geslaagd aandeel in de viering van 70-jaar bevrijding.

Nieuwsbericht delen