Horstermeer-1

4 november – in de bergplaats, aanvang 20.00 uur – film en presentaties over het verleden, heden en de toekomst van de Horstermeerpolder

1. Film over de inundatie in 1945 van de Horstermeerpolder. 

De film is gemaakt door een groep studenten, die filmkunst studeren aan de Middlesex Universiteit London, onder de regie van Marcel Ruizendaal. Het verhaal van de film volgt een familie die net als Marcel’s grootouders: Leo Ruizendaal en Ria van der Linden, tijdens de inundatie, vast zaten op hun zolder. De film heeft bij het British Film Institute de prijs voor het beste geluid en decor gewonnen.

2. Lezing over de geschiedenis van de Horstermeerpolder en twee presentaties over de toekomstige ontwikkelingen in de polder, door betrokkenen bij het gebiedsakkoord en het inrichtingsplan Horstermeer.

De lezing/presentaties zijn samengesteld door:

  • Henri Spijkerman, archivaris bij de gemeente Wijdemeren en gespecialiseerd in de geschiedenis van de Horstermeerpolder. In de lezing wordt ingegaan op de 140-jarige geschiedenis van de polder.
  • Gerlinde van der Meer en Fenna Arnoldussen, namens de gemeente Wijdemeren betrokken bij het gebiedsakkoord en de acties die daarin staan voor wat betreft de recreatie in de Horstermeer 
  • Bart Gerrits, projectleider bij de Provincie Noord-Holland voor de natuurontwikkeling in het Zuidelijke deel van de Horstermeer. 

Het bijwonen van de film, lezing en presentaties is zeker de moeite waard. De toegang is gratis.

Nieuwsbericht delen