Excursie fort & historisch centrum Abcoude

20160604 excursie abcoude impressieDeelnemers verrast over de vele bezienswaardigheden

Op zaterdag 4 juni jl waren we te gast bij de Historische Kring Abcoude en de Stichting Fort Abcoude. De ontvangst op deze zonnige dag was in het paviljoen van de Stichting Viscentra Gehandicapten op het terrein van het Fort Abcoude.

De deelnemers waren zeer verrast over de fraaie ligging van het paviljoen. Hoewel de meeste van de groep er regelmatig langs zijn gekomen, was het paviljoen hun toch niet opgevallen.

Gestart werd met koffie/thee en appelgebak op het terras van het paviljoen met fraai uitzicht op de Fortgracht. Vervolgens heette interim-voorzitter Ton Kuijs iedereen van harte welkom en gaf daarna, voor een toelichting op de rondleidingen, het woord aan de gidsen, de heren Wim Timmer (oud-voorzitter historische kring Abcoude) en Gert Dekkers (Stichting fort Abcoude). Daarna werd de groep verdeeld over de twee gidsen voor de rondleidingen: in en rond het Fort en door het historisch centrum.

Na ongeveer 1,5 uur wisselden de groepen elkaar af. Voor de start van de tweede ronde kregen de gidsen als blijk van waardering voor hun enthousiaste inzet onder andere diverse speciale uitgaven van ons tijdschrift Werinon overhandigd. Zo kwamen we door de deskundige uitleg van de heren Timmer en Dekkers veel te weten over een omgeving waarmee toch bijna niemand van de groep bekend was. De deelnemers waren dan ook zeer enthousiast en verrast over wat er in Abcoude zoal te zien is. Een mooi dorp. Maar je moet er wandelend of fietsend naar toe om het echt te ontdekken.