Lezing over bruggen in Nederland en omgeving Nederhorst 25/10/2019

 Van Boomwortelbrug tot Van Brienenoordbrug 

Hier tussenin ligt een scala aan ontwerpen met het doel om zonder al te veel moeite aan de overkant van smal tot heel breed water te komen.Dordrecht

meghalaya 15 IndiaIngenieur Frans Rémery, medewerker van de Nederlandse Bruggenstichting, bracht binnen anderhalf uur voor een goed gevulde zaal de ontwikkeling van de brug in beeld, vanaf ver voor Christus tot heden. Een plank over de sloot hebben we in zijn diapresentatie niet voorbij zien komen. Wel een foto waarop te zien was dat de wortel van een omgevallen reuzenboom als brug in gebruik was genomen. Aan de hand van de vertoonde opnames probeerde de verteller duidelijk te maken dat het spreekwoord “door schade en schande wordt men wijs” nog altijd opgeld doet.

Lees meer

Dank vrijwilligers en sponsors vliegtuigmonument

Hartelijk dank

DSC 1350Voor de aanwezigheid  bij de ceremonie rond het onthullen van het vliegtuigmonument op 13 september jl. De belangstelling was overweldigend. Hartelijk dank ook aan de vele vrijwilligers van de Historische Kring, de IJsclub en de Tennisvereniging voor hun medewerking aan de bouw en de onthulling. Daarnaast zijn wij het College en de medewerkers van de gemeente Wijdemeren zeer erkentelijk voor de ondersteuning.

DSC 1392Het muzikale element heeft duidelijk bijgedragen aan de sfeer van de ceremonie. Onze dank hiervoor gaat uit naar de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, maar zeker ook naar het "gelegenheidskoor" van de leerlingen van groep 8 van de 3 basisscholen. Zij zongen na veel oefenen uit volle borst de volksliederen!

Lees meer

Nog twee weken voor onthulling

Translation

Op vrijdag 13 september aanstaande zal de Historische Kring met een grote groep genodigden het monument onthullen op de Randweg, hoek Middenweg.

Al enkele weken zijn de voorbereidingen zichtbaar. De plek waar eerst slechts gras was is door o.a. Joost Zwagerman en Tim Kuiper aangepakt en omgezet in een prachtige herdenkplaats.

Lees meer