23 september t/m 1 oktober Sterren van Vreeland

23, 24, 30 september en 1 oktober – 12.00-17.00 uur

Overzichtstentoonstelling met werk van JOOP van HUISSTEDE, BERGS - VREELANDS BEELDEND KUNSTENAAR tussen erfgoed en kunst (1922-2000)  in de Grote Kerk van Vreeland.

Toegang gratis.

Meer informatie: www.sterrenvanvreeland.nl

20170923 Sterren van Vreeland

3 november 2017 – lezing: Vervoer in vroeger tijden

3 november  – lezing: Vervoer in vroeger tijden, door Maarten Bootsma en Willem Mooij uit Loenen aan de Vecht
Aan de hand van foto’s en prentbriefkaarten laten Maarten en Willem de tijden van vroeger  herleven. Alle vormen van vervoer komen aan de orde en ook de ongelukken die in het verleden soms plaatsvonden. Niet alleen wordt gemotoriseerd vervoer getoond maar ook vervoer over water, de trein, de hondenkar, handkar, fiets en paard en wagen zullen de revue passeren.
De lezing wordt gehouden in de Bergplaats, aanvang 20.00 uur.

9 februari 2018 – jaarvergadering met lezing

9 februari – jaarvergadering met lezing: - Nederland en Amerika, door Gert Tetteroo, directeur Spoorhuis Vinkeveen en Stichting Henry Hudson 500

Gert Tetteroo neemt ons mee naar de oorsprong van de Verenigde Staten, het begin van het moderne New York en de daaraan gekoppelde VOC-mentaliteit. Een met interessante anekdotes en vele illustraties gelardeerd verhaal met de nadruk op de Hollandse inbreng in wat nu de kern van de Amerikaanse wereldmacht vormt. Spreker volgt het spoor terug: wat is de Nederlandse nalatenschap in de stad die aanvankelijk Nieuw Amsterdam heet? Hoe Henry Hudson, Peter Stuyvesant, Griet Reyniers, Asser Levy, Manuel de Gerrit de Reus, Catalina Tricot en hun tijdgenoten wereldgeschiedenis schreven. De lezing wordt gehouden in de Bergplaats, aanvang 20.00 uur.

14 april 2018 Stadswandeling Weesp

14 april 2018 stadswandeling door Weesp, met bezoek aan fort de Ossenmarkt.

De excursie start met een ontvangst/rondleiding in het Fort aan de Ossenmarkt. Daarna gaan we onder leiding van de voorzitter van de Historische Kring Weesp, de heer Cees Pfeiffer, een wandeling maken door het historische centrum van Weesp.
Nadere informatie t.z.t.

20 april - Lezing: buitenplaats Petersburg en Tsaar Peter de Grote

Buitenplaats Petersburg aan de Vecht bij Nigtevecht in 171920 april 2018- Lezing over de buitenplaats Petersburg en Tsaar Peter de Grote door Prof.dr. E. Waegemans  en Dr. H.C. Donga, voorzitter regenten van het Van Brants Rus Hofje

Het betreft een lezing aan de hand van een op initiatief van de heer Waegemans recent verschenen monografie Petersburg, roem der hoven over de geschiedenis van buiten en tuin van Petersburg aan de Vecht, waarvan ons lid, Claudette Baar-de Weerd en de heer Donga mede auteur zijn.